//#imperfectISperfect
ABOUT ENTRY LINKS STUFF
The Thruth Story Behind It
Friday, November 6, 2015 • 12:38 PM • 3 comments


I know blog ni dh lama x update pape, nak cakap busy dengan assignment and project, rasanya x ada la banyak sangat sebab setakat ni kebanyakannya group project and group assignment, but obviously internet connection is the main problem lol. Hurmm, now its almost 2 months arissa dah pegang title UTHM's  student. Bukan setakat pegang title pelajar uthm but also as FCEE/FKAAS's student aka civil engineering's student.

If someone ask me why i take this course?? For sure arissa akan jawab arissa sendri x tahu, sebab memang time zaman sekolah dulu arissa x pernah pun terpikir nak ambik any course that related to engineer. None. Time form 3 arissa just fikir nak ambik science stream sebab pada awal-awalnya i want to be a doctor not an engineer. After SPM arissa terus sambung dekat matrik, time tu arissa memang x ada pilihan lalin dah, nak buat macam mana arissa memang x dapat tawaran U pun. Result SPM arissa xde la gempak sangat.

Masuk-masuk je matrik (time tu dapat tawaran dekat matrik johor) dapat modul 2 sebab result bio arissa memng rendah. Truthly arissa cakap memng time tu tengah dlm situation whether nak tukar modul ke x sebab time tu still nak sambung ambik bio. Tapi bila dpkirkan balik, i dont like to memorize anythng that related to bio or even read it. Arissa memang susah nak hafal benda-benda mcm tu but klu benda lain boleh la. Then, final result arissa stick je dngan modul 2, arissa pkir mybe Allah nak bagi somthng yg lebih susai dengan arissa.

Biasa la first class dekat matrik pasti lecturer akan tnya nama awk apa? nnti nk sambung kos apa? Time tu arissa mampu dengar je orang lain jwb then take it as an answer. Arissa sempat dngar classmate sebut nak smbung civil engineering (majority bdx modul 2 akn smbung engineering aka wjb nak smbung), i dont know why i choose to say i want to futher in civil engineering. Time tu seriously arissa x tahu pape pun pasal civil, tp tiap kali lecturer tanya nnti nak smbung apa, arissa akan jwb nk smbung civil. Balik bilik tu baru trpikir nak search pasal civil.

Lepastu la baru arissa tanamkn impian arissa nak sambung dlm civil engineering. Alhamdulillah, finally dapat sambung dalam kos bach degree of civil eng with hons dekat UTHM eventhough UTHM is not my first choice. 
"With Wisdom We Explore". Believe in urself that u can do it and take it as ur challenge.


PASTFUTURE
MY WORDS;
I'm Arissa. Welcome to my blog! Click the tabs above to explore my blog.Constructive criticisms are highly appreciated. Don't forget to leave a tag and do follow me

YOUR FOOTPRINT PLS



OTHERS;


>> start her degree
date : 1/9/2015
at: 8.00 am


>> dapat blog baru
date : 10/2011
at: 10.37 am


>> cinderella arrived
date: 31/08
at: 10.15 am


BLOG ARCHIVE;

  • #keUTHMkekita
  • U were born like that
  • From the heart of almost a traumatic girl
  • buku fixi giveaway by yaya
  • #throwback (p1)
  • Memory that can't be counted like the dusty dust
  • JMC @ KMJ??
  • tangkak tue jauh kot
  • Allah kan sebaik-baik perancang :)
  • KPA is awesome