//#imperfectISperfect
ABOUT ENTRY LINKS STUFF
'A Man's Manners are a Mirror in which He Shows His Potrait.' -Johann Wolfgang von Goethe-
Wednesday, April 27, 2016 • 6:08 PM • 1 comments

Almost 3 and a half months jugak la kan arissa x update blog, so no wonder la traffic blog pun makin slow, hahaha Lately ni, memang busy sangat sampai lupa pasal blog, kalau cuti pun balik umah just layan movie dngn novel, perghh bnyk lagi kot novel x habis khatam ni, bila la risa nak sedar yang final dah nak dekat pastu tambah lagi project's presentation semua, tu tak cakap lagi pasal program yang kena handle, perghh sakit, tapi best apa..

Almost 1 year and a half jugak risa brgelar sbgai student UTHM, yang risa boleh cakap kat sini best, nnti ramai2 dtg la sini hahaha.. Tp for sure still mcm rasa x sangka risa akhirnya msuk dlm ruang lingkup engineering, semua tu kuasa ALLAH swt, alhamdulillah.. Alhamdulillah jugak sbb risa dh capai impian risa time sem 1, and congrats to kwn2 risa yang dlm deans list.. dah banyak dah yang kita tempuh time sem 1, hahaha all the best utk sem 2 eventhough sem 2 ni a bit tough than last sem, kita sama2 kena struggle la sem ni hurmmm..

Tajuk oral presentation kitorang tadi, if i could change something, i woud change.... risa ckp klu boleh risa nak ubah the way we live nowadays, mainly about the way how we treat others and the way we judge each other. Punyala semalam hafal teks tapi last2 spontan je cakap, aduiii macam sikit je markah nnti, Bukan setakat sekarang je, memang dh jadi kebiasaan kita pun, kita x akan trlepas pun dr judge orang bila kita tngok dia at first sight, ke korang x pernah? Kekdng benda ni brlaku secara x sengaja, tp x tahu la klu ada yang mmeng intent to do it. Kalau selagi boleh elakkn, kita cuba  la elakkan..

Haa lagi satu, we need to treat others the way we want them to treat us. Jaga la tingkah laku kita tu, jangn sampai ada yang terasa and segala yang ter ter la.. Klu dah x suka someone tu x payah la korang ckp 'eh sebenarnya aku x suka pun kau', padahal orng tu dah bnyk kot tolong korang, jangan la jadi kurang ajar, bukan nak kata apa tp benda ni memng risa ngn kawan dh pernah rasa.. Dah ada pengalaman la orng cakap.. Jangan la menyusahkan orang lain, x payah la nak buat orang lain merayu bagai just nak settle assignment, tu tugas kita, so buat la even korang benci sekalipun groupmate korang or someone else.. Kadng2 cara korang tulis msg ke whatsapp ke semua media sosial tu la, orang lain dah boleh tahu korang tu sebenarnya mcm mane, orang cakap inner self la kan?

Ni yang last dah kot, kalau korang ada hutang dngan kawan ke dngan roomate ke dngan sesapa je la, korang akan buat apa? Tak kan nak buat x tahu je kan, klu risa, risa akan catat dngan sape and berapa, kadang2 orang x sampai hati or tak tergamak nak tanya bila nak bayar hutang? Klu risa la, risa tak sampai hati nak mintak hari-hari sebab kita bukannya nak duit sangat pun kadang2 tu, tp macam tu la, klu orang tu dah ckp mcm kita ni nak duit sngat apa kes, lagipun kita dah besar kan, sama2 tahu tanggungjwab sendri sama2 tahu hutang tu kena bayar wlaupun orng tu x mintak, melainkan la klu orang tu ikhlas cakap nak belanja korang ke apa, hurmmm

Masuk U nnti, macam jenis orang korang akan jumpa, tapi benda2 mcm ni la yang akan buat kita lagi strong.. Lagipun kita semua kan x perfect?

Respect for ourselves guides our moral, Respect for others guides our manner. -Lawrence Sterne-


PASTFUTURE
MY WORDS;
I'm Arissa. Welcome to my blog! Click the tabs above to explore my blog.Constructive criticisms are highly appreciated. Don't forget to leave a tag and do follow me

YOUR FOOTPRINT PLS



OTHERS;


>> start her degree
date : 1/9/2015
at: 8.00 am


>> dapat blog baru
date : 10/2011
at: 10.37 am


>> cinderella arrived
date: 31/08
at: 10.15 am


BLOG ARCHIVE;

  • header 2
  • 7 sem more to go
  • The Thruth Story Behind It
  • #keUTHMkekita
  • U were born like that
  • From the heart of almost a traumatic girl
  • buku fixi giveaway by yaya
  • #throwback (p1)
  • Memory that can't be counted like the dusty dust
  • JMC @ KMJ??