//#imperfectISperfect
ABOUT ENTRY LINKS STUFF
kidz mania 1.0
Thursday, May 12, 2016 • 2:06 PM • 0 comments

Kalau tengok gambar pun confirm korang dah tahu kan? Tak pun dah boleh agak dah sikit-sikit yang kidz mania 1.0 tu refer to what, right? Its much like hari bersama adik-adik tadika UTHM, ahakk  Alhamdulillah our Effective Communication Project dah officially done. Finally dah boleh lepas nafas lega *macam tak betul je ayat aku. Btw, congrats to all sebab kita dah berjaya handle this programme even kita semua tengah busy dengan assignment, project, test semua but still kita semua boleh luangkan masa duduk meeting dekat library *a big applause to each of us. I'm sure each of us (yang handle program) akan rasa or kalau tak rasa pun terdetik macam "baru la rasa macam lega sikit, at least dah settle dah satu dua project". 

Fyi, kitorang namakan program ni as Kidz Mania 1.0, actually nama ni idea shidah kalau tak silap arissa la, sorry if im mistaken. Mainly idea nama tu sempena program such this was held for the first time. The participants are the kids from Khalifah Junior Kindergarten which is under UTHM *they r soo adorable. yang mana tak tahu tadika ni terletak kat mana, jemput-jemput la datang UTHM, tadika ni dekat-dekat area Masjid berhampiran kuarters. 

Program Kidz Mania 1.0 ni consist of 2 main part which is aerobics as the first part and maze runner as the second part, Second part ni lebih kurang macam yang dalam movie maze runner tu, but of course in a small version for kids la. Kalau macam yang aerobics part tu kitorg tak adala buat step yang berat-berat sangat macam jumping star, runs around the park ke, but its just a gummy bear step, korang tahu tak step dia macam mane? haaa kalau tak tahu, try korang cari dekat youtube. Its such a cute steps, sampaikan kitorang pun boleh tergelak sekali *laughing 


While maze runner consist of 5 station which are coloured marble, stick puzzle, dot to dot, memory and float & sink.Aktiviti yang kitorang buat ni macam konsep having fun while learning la, sort of, kanak-kanak kan mostly sesuai guna cara macam ni kan?, maybe its just me who think like that, *lol  Kalau kitorg yang umur 20 tahun dan ke atas ni pun boleh rasa macam happy sangat, enjoy and having fun while guiding them, we also hoping that the kids will feel the same way too. 

i love pictures because the best thing about them are that they never change even when the people in it does



 










PASTFUTURE
MY WORDS;
I'm Arissa. Welcome to my blog! Click the tabs above to explore my blog.Constructive criticisms are highly appreciated. Don't forget to leave a tag and do follow me

YOUR FOOTPRINT PLS



OTHERS;


>> start her degree
date : 1/9/2015
at: 8.00 am


>> dapat blog baru
date : 10/2011
at: 10.37 am


>> cinderella arrived
date: 31/08
at: 10.15 am


BLOG ARCHIVE;

  • 'A Man's Manners are a Mirror in which He Shows Hi...
  • header 2
  • 7 sem more to go
  • The Thruth Story Behind It
  • #keUTHMkekita
  • U were born like that
  • From the heart of almost a traumatic girl
  • buku fixi giveaway by yaya
  • #throwback (p1)
  • Memory that can't be counted like the dusty dust